21 Şubat 2008 Perşembe

26 Şubat-Hocalı Katlimanın 16. yılında HEPİMİZ AZERBAYCANLIYIZ


26 Şubat günü HEPİMİZ AZERBAYCANLIYIZ
Ermeni faşistlerinin, 1992 yılının 25-26 Şubat gecesi, Azerbaycanın Karabağ Bölgesinde yer alan Hocalı kasabası sivil halkına karşı uyguladığı katliamın 16. yılında, katliamı gercekleştiren, insan kattillerini, lanetliyoruz.
25 Şubat gecesi, Hocalı kasabasında yapılan katliamda, 1000'e yakın sivil Azerbaycan Türk'ü, yatağında, evinin bahçesinde, katliamdan kaçarken, vahşice, katledilmiştir. Katledilenlerin 106 sı kadın,83-ü çocuktur.
Ermenilerin 1990 lı yılların başlarında, Azerbaycan halkına ve devletine karşı yönelttikleri saldırılarda, 1.000.000 dan çok Azerbaycanlı, dede-baba toprağı Karabağı terk etmek ve göçgün olarak yaşamaya başlamıştır. Azerbaycan Devletinin, topraklarının % 20 Ermeniler tarafından işgal edilmiştir.
Yurtlarını terk eden Azerbaycanlılar aradan geçen 16-17 yıl zamana rağmen hale işgal edilmiş topraklarından ayrı yaşamaktadırlar.
Dünya kamuoyu, yapılan katlimlar ve işgali görmemezlikten gelmektedir.
1920'li yıllardan önce tamamı Azerbaycan toprakları olan, bu günkü Ermenisten devleti ve Ermeniler, son yüzyıl içinde yaptıkları saldırılarda, Azerbaycan topraklarının, yarısına yakınını işgal etmiş ve 100000 lerce Azerbaycan Türkünü katletmiş, yada topraklarından etmiştir.
Hocalı Katlimanın 16. yılında, yüreğinde, birazcık insanlık sevgisi, birazcık insanlık bulananları 26 şubat günü Ermeni katilleri lanetlemeye ve "HEPİMİZ AZERBAYCANLIYIZ" şiarını söylemeye davet ediyorum.
İzmir'de yaşayan Azerbaycan Türkleri bu katliamı lanetlemek için 23 Şubat Cumartesi günü saat 14'de, Konakta, Eski Sümerbank önünde, bir basın açıklaması yapacaktır.
Bu katlimı lanetleyen tüm dostlarımızı bu basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz.
Azerbaycan Kültür Merkezi

Hiç yorum yok: