18 Nisan 2008 Cuma

17 Nisan 2008 günü İzmir'de İki etkinlik organize edildi.

Birinci etkinlik, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan Azerbaycanlı öğencilerin girişimiyle, Hukuk Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen Hocalı Soykırımı ile ilgili panel,
İkincisi ise Azerbaycan Kültür Merkezi tarafından, Prof. Lütfiyar İmanov'un 79. doğum günü nedeniyle düzenlenen anma toplantısı.

Panele katılan konuşmacılar, genel olarak Türkiye ve Azerbaycan açısından Ermeni sorununun tarihini, Ermenilerin değişik zamanlarda Türkiyede ve Azerbaycanda yaptıkları katliamları ve Hocalı Soykırımının hukuki niteliğini anlattılar. son konuşmacı Cavit Veliyev, bu katliamın, gerçek anlamda bir soykırım olduğu ve uluslararası platformlarda, Azerbaycan ve Türkiyede soykırım olarak tanınmasının önemini vurguladı.

Lütfiyar İmonov'u anma toplantısında ise, sanatçının genel olarak hayatı ve İzmirde yaşadığı 3 yıl, fotograflar ve müziği eşliğinde anlatıldı. Azerbaycan müziğindeki yerinden bahsedildi.
Köroğlu Operasından, sanatçının 1992 yılında Londrada gerçekleştirdiği konserden ve 2001 yılında Bakı'da senfonik orkestra eşliğinde gerçekleştirdiği konserden bölümler gösterildi.

Hiç yorum yok: