19 Ocak 2009 Pazartesi

20 Yanvar Hadiseleri ilgili İzmir'de toplantı

İzmir'de teşkil olunan 20 yanvar Şehitleri tedbiri

17 Yanvar 2009 günü Türkiyenin İzmir şeherinde 1990 ilinde Azerbaycanın hürriyeti mücadelesinde şehit olmuş şehitlerimizi anma yığıncağı oldu.
Yığıncak panel şeklinde oldu. Yığıncağı DAK(http://www.dak.az/) ve Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu teşkil etmişdi. Panelin açılış çıxışını DAK İdare Heyeti Üzvü Asif Gurbanov etdi ve bir degigelik şehitlerimiz için saygı duruşu oldu, Türkiye ve Azerbaycan dövlet himnleri oxunduktan sonra panel açıldı.
Panelde İzmir Ekonomi Üniversiteninin müellimi Dr. Vefa Kurban "Tarixde Türkiye-Azerbaycan Hemreyliyi " mövzulu, Cavid Veliyev " 20 Yanvar 1990 günün Azerbaycan tarixindeki yeri" mövzulu çıxışlar ettiler. Panele idareciliği Azerbaycan İstanbul Başkonsoloslu Seyyad Aran edirdi. Çıxışlar bittikten sonra Seyyad bey panele gelenlere çıxışçılara sual verme imkanı verdi ve garşılıklı sorgu-sual bölümü de oldu.
Panele gelenler İzmirde faaliyet gösteren Türk Dünyası İnsan Haqları dernek sedri Celal Öcal, Manisa Azerbaycan Derneği sedri Seyfeddin Ayakyay, Kars, Iğdır, Ardahan İşadamları derneği sedri Hüseyin Güzel, İzmirde faaliyet gösteren Azerbaycan Kültür Merkezi derneği sedri Cemal Mehmathanoğlu, İzmirde yaşayan Azerbaycanlılar, İzmirde tehsil alan telebeler idi.
Panelde çıxışlarla beraber Qanlı 20 Yanvar filmi de gösterildi.


Hormetle,Asif GURBANOV
DAK İdare Heyeti üzvü

Hiç yorum yok: