19 Ocak 2009 Pazartesi

Manisa Azerbaycan Kültür Derneğinin 20 Ocak olayları ile ilgili basın açıklaması

20 OCAK 1990 TARİHİ AZERBAYCANIN ONURLU DİRİLİŞİDİR

Ruslar gerek Çarlık döneminde gerekse Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği döneminde Azerbaycan Türklerine karşı İnsanlık onurunun kabul edemeyeceği sinsi ve emperyalist düşünceleri ile hareket ederek Azerbaycan’a ait Topraklar üzerinde suni devlet Ermenistan’ı yaratarak tarihin akımı içerisinde kirli ve kanlı emellerinde Ermenileri kullanmışlardır.
Bu gün dahi İki buçuk milyon nüfusa sahip Ermenistan’a Rusya 800 milyon Dolarlık Silah bağışında bulunduğu görülmektedir.
Sözde Dostluk senaryoları’nın yazıldığı bu günlerde Misaki Milli Hudutlarımızı Tanımayan Ermenistan Komşuları Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan üzerinde hangi yeni Kanlı senaryolara hazırlanmaktadır.
20 OCAK 1990 Tarihinde Ruslar Ermeni uşakları ile birlikte Tanklarıyla Bakü’de Silahsız insanların üzerine yürüyerek Hamile Kadın ve çocukları genç ve yaşlı Yüzlerce insanları katlederek tarihe
Kara sayfa açmışlardır. Aynı emellerini daha sonra Azerbaycan’ın
% 25 Oranında Topraklarını Ermenistan’a işgal ettirerek Binlerce İnsanın ölümüne ve Bir Milyondan fazla insanın Yurtlarını terk ederek Kaçkın yaşamasına sebep olmuşlardır.

Ne Bakü katliamı nede Kelbecer,Laçin,Şuşa,Ağdam ve Karabağ
Katliamları ve soykırımları unutulmadı ve Unutulmayacaktır.


Yönetim Kurulu Adına
Manisa Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı
Seyfettin AYAKYAY

Hiç yorum yok: