10 Nisan 2009 Cuma

Azerbaycan Diaspora Teşkilatları, Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Meclis Başkanına verilmek üzere imza kampanyası başlattılar.

http://azerbaycandiasporasi.blogspot.com

Azerbaycan Diaspora Teşkilatları, Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Meclis Başkanına verilmek üzere imza kampanyası başlattılar.
İmzalanan metin şöyle:

Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL, Başbakanı Tayip ERDOĞAN, Meclis Başkanı Köksal TOPTAN cenapları,

Bizler, Azerbaycan dışında yaşayan Azerbaycan Türklerinin Diaspora teşkilatları olarak, sizleri, aşağıdaki nedenlerle, Türkiye, Ermenistan sınır kapılarını AÇMAMAYA davet ediyoruz.

* Azerbaycan ve Türkiye, bir millet iki devlettir.
* Ermenistan Azerbaycan topraklarının %20'sini işgal etmiştir. 1.000.000'dan çok Azerbaycan Türkü, işgal nedeniyle topraklarından, evinden, yurdundan ayrı, göçmen olarak, yaşamaktadır.
* Türkiye Ermenistan sınır kapılarının açılması, Ermenistan işgalinin barışçıl yollarla sona erdirilmesi girişimlerini boşa çıkaracak ve imkânsız hale getirecektir.
* Bu girişim, (kapıları açma girişimi) Türkiye ile Azerbaycan arasında oluşan güç birliğine ciddi zarar verecek, Kafkaslarda yeni güç dengelerinin oluşmasına sebep olacaktır. Bu değişimden ise en çok Azerbaycan ve Türkiye zarar görecektir.
* Türk Dünyasının birliğine, birliği düşüncesine, çok ciddi zarar verecektir.

Kampanyaya şimdiye kadar 30 un üzerinde, teşkilat imza koymuştur, Yeni Zellanda, Dubai, Amerika, Kazakistan, Kırkgızistan, Amerika, Fransa, Belçika, Hollanda, Fransa, Japonya, Türkiye, Almanya, İsveç, Çekiya, Banelüks Ülkelerinde faaliyet gösteren derneklere, kampanya bitimi olan pazartesi gününe kadar, en az 50 derneğin daha katıması bekleniyor.

Hiç yorum yok: