14 Ağustos 2008 Perşembe

"Ermenistan işgal ettiği, Azerbaycan topraklarını terketmedikçe, Türkiye-Ermenistan sınır kapıları açılmasın"

İzmir Azerbaycan Kültür Merkezi, "Ermenistan işgal ettiği, Azerbaycan topraklarını terk etmedikçe, Türkiye-Ermenistan sınır kapıları açılmasın" talepli, imza kampanyası başlatıyor.
Kampanya sonunda toplanan imzalar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Meclis Başkanına gönderilecektir.
Kampanya iki ay devam edecek, Türkiye’de yaşayan Azerbaycan Türklerinin ve Kafkasya da yeni bir SAVAŞA HAYIR diyen herkesin, en geniş şekilde katılımı sağlanacaktır.

Kampanya 16.08.2008 tarihinde, Konak'ta eski Sümerbank binasının önünde(Büyükşehir belediye binası yakını, Merkez Bankası yanı), saat 11'de yapılan bir basın açıklamasıyla resmen başlatılıyor.

Kampanyamızı başlatırken, İzmir'de yaşayan dostlarımızın desteğini talep ediyoruz

Kampanyanın Türkiye'nin her yerine, özellikle Azerbaycan Türklerinin yoğun olarak yaşadıkları yerlerde yoğunlaştırılacaktır.

Türkiye'nin Ermenistan’a uygulanan ambargoyu kaldırılması ve sınır kapılarının açılması, Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları, geri vermesini engelleyecektir.

Bu durumda ise Azerbaycan Türkleri ve Türk dünyasının önünde, işgal edilmiş topraklarının geri alınması için tek yol kalıyor, SAVAŞ.

Savaş ise, herkes için ölüm, yıkım, tahribat demek.

Savaş olmaması için. Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan CANIMIZ KARABAĞ'dan çekilmesi gerekiyor.. Bunun için de Türkiye'nin Ermenistan’a uyguladığı ambargo ve sınır kapılarının kapalı olması çok önemli.

Avrupa birliğinin baskılarına karşı, Türkiye halkının, Türkiye Azerbaycanlılarının, hükümete baskı yapması gerekiyor.

Kampanyamız, SAVAŞA KARŞI, Ermenistan’ın işgaline karşı ve Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika’nın, Türkiye hükümetine uyguladığı baskılara karşıdır.

Kafkasya’da, halklar arasında dostluk, barış olması için, Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi gereklidir. Ermenistan eğer Türkiye ve Azerbaycan ile dost olmak istiyorsa, sınır kapılarının açılmasını istiyorsa, Savaş İstemiyorsa, İşgal ettiği topraklardan çekilmelidir

"Kafkasyada yeni bir savaşa HAYIR",
"Tek Millet , iki Devlet, BİR YUMRUK",
"Kafkasyada yeni bir savaş olmasın diye Ermenistana ambargoya devam",

“KARABAĞ TÜRK YURDUDUR ÖYLEDE KALACAK

Kampanyamızı yukarıda yazdığımız sloganlar çerçevesinde yürüteceğiz Kampanya için herkesten destek istiyoruz. Bireysel destek değil, çevrenizle, dostlarınızla, akrabalarınızla, toplu destek istiyoruz.

Bu kampanyaya nasıl destek olabilirsiniz.

  • imzakampanyasinadestek@gmail.com adresine , "Ermenistan işgal ettiği, Azerbaycan topraklarını terketmedikçe, Türkiye-Ermenistan sınır kapıları açılmasın." diye yazdıktan sonra, adınızı, soyadınızı, cep telefonunuzu ve yaşadığınızı yeri yazarak bir mail gönderin, mailde, çevrenizde bu kampanyaya katılan dostlarınız, akrabalarınız var ise onların da onayını alarak, ad, soyad, cep telefonları ve yaşadıkları şehri yazarak kampanyaya destek verebilirsiniz.
  • Boş bir dosya kağıdının üst kısmına, , "Ermenistan işgal ettiği, Azerbaycan topraklarını terketmedikçe, Türkiye-Ermenistan sınır kapıları açılmasın" yazarak, kendi çevrenizde eşinize, dostlarınıza, çocuklarınıza, akrabalarınıza, kampanyayı destekleyen herkese, adlarını , oturdukları şehri ve telefonlarını yazdırarak imzalatabilirsiniz. Daha sonra, imzalı kağıtları, dernek merkezimize posta yada kargo ile ulaştırabilirsiniz. Derneğimizin posta adresi ; Talat Paşa Bulvarı no:57 /3 Alsancak İzmir dir.

1 yorum:

pordemerop dedi ki...

ben istanbuldan tuğba.yapmış olduğunuz bu imza kampanyasında sonuna kadar gönülden destekliyorum.türk birliğine atılmak istenen bu darbe karşısında dik durmamız gerektiğini türk birliği ülküsünde birleşip kapıları bizim isteklerimiz gerçekleşmeden açılmamasının türklüğümüzü hiçbirzaman unutmadan hareket ederek içimizdeki düşmanlarla mücadele etmemiz gerektiğini ve sn aliyevin verdiği bu onurlu mücadelesinin arkasında olduğumuzu tek millet 2 devlet ülküsüyle azerbaycanı yalnız bırakmadığımızı gösterelim.