31 Ağustos 2008 Pazar

Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği, 30.08.2008 günü düzenlediği basın toplantısıyla imza kampanyası başlattı

Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği 2. başkanı Bayram Balo

Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği yöneticileri, basın toplantısında

"Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan Topraklarından çekilmedikçe, Türkiye Ermenistan sınır kapıları açılmasın" imza kampanyasına, Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği'de, düzenlediği basın toplantısıyla, katıldığını açıkladı.
Dernek başkanı Ömer Yaşar, İkinci başkan Bayram Balo, Eski başkanlardan Rahman Aygün ve diğer yönetim kurulu üyelerenin katıldığı basın toplantısında, İkinci Başkan Bayram Balo, yaptığı açıklamada, Turgutlu da yaşayan 5000'den fazla Azerbaycan Türk'ününün imzalarıyla kampanyaya katılacağını, ayrıca konuya duyarlı Turgutlu halkının da kampanyayı destekleyeceğini söyledi.
Ermenistan'ın, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmeden, Türkiye ve Azerbaycan'dan dostluk beklemesinin sahtakarlık olduğunu belirten Bayram Balo, Türkiye devletinin, Ermenistan sınır kapılarını açarak, bu kapıları utanç kapılarına dönüştürmeyeceğini söyledi.
Basın toplantısına, dayanışma amacıyla İzmir Azerbaycan Kültür Merkezinden, Cemal Mehmethanoğlu, Ferid Muradov, Oktay Şafi ve Yusuf arkadaşlarımızda katıldı.

Hiç yorum yok: