19 Ağustos 2008 Salı

İmza Kampanyamız İzmirden başlayarak tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılıyor

Derneğimizin başlattığı "Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terketmedikçe, Türkiye-Ermenistan sınır kapıları açılmasın" talepli imza kampanyası, hem Türkiye basınında, hem de Azerbaycan basınında ilgi gördü.

Aynı ilgiyi Türkiyede faaliyet gösteren Azerbaycan Kültür Dernekleri de gösteriyor.
Manisa Azerbaycan Kültür Derneği, Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği ve İzmir Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma derneği başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, imza kampanyasını başlattığımız basın açıklamasına katılarak desteklerini açıkça ifade ettiler.

Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği ise, 30.8.2008 Cumartesi günü, saat 14'de düzenleyeceği basın toplantısıyla, imza kampanyasını desteklediğini açıklayacak ve Turgutlu'da imza kampanyasını başlatacaktır.

Dernek başkanı Bayram Balo dostumuzla yaptığımız görüşmede, en az 5000 imzayla kampanyayı Turgutludan destekleyeceklerini ifade etti.

Ayrıca İzmir'de yaşayan, TC vatandaşı, Azerbaycan Türk avukat dostlarımız, ortak bir bildiriyle kampanyamızı destekleme kararı almışlardır.

Şu anda Iğdırda yaşayan, daha önce, İzmir'de yaşadığı günlerde, İzmir Azerbaycan Kültür Derneği başkanlığını da yapan, derneğimiz kurulduğu günden bugüne, derneğimizin tüm faaliyetlerini açıkça destekleyen Hüseyin Kesemen dostumuz, telefonla arayarak, kampanyayı Iğdır'da sürdüreceğini belirtmiştir.
Kampanyamızla ilgili gelişmeleri, sitemizde gün gün okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok: