6 Ocak 2010 Çarşamba

Ayhan Demirci ve Cemal Mehmethanoğlundan, Birlik Daveti

IZMIR AZERBAYCAN KULTUR MERKEZI BASKANI
CEMAL MEHMETHANOGLU
ve
AZERBAYCAN BELCIKA DOSTLUK CEMIYET BASKANI
AYHAN DEMİRCI

DAK (Dünya Azerbaycanlilar Kongresi) adiyla faaliyet gösteren teshkilatlarimizi, birlige, birleshmeye, davet edir.


Degerli dostlar, arkadashlar, degerli diasporacilar, ikiye bolunmus hörmetli DAK yoneticileri ve uyeleri, xarichteki Azerbaycan teshkilatlarinin bashkanlari ve uyeleri, kisaca dunyanin neresinde yashiyorsa yashasin, Guney, Kuzey ve Turkiyeli, Azerbaycanli Turk qardashlarimiz,

Birlik ve beraberlige chox ehtiyacimiz oldugu bu gunlerde, ne yazik ki, halqimizin umud bagladigi, teshkilatlarimiz, bölünmüsh parchalanmish durumdadir.

Hech bir ciddi sebep yokken, ayni amachlar üchün mubarize eden DAK fealleri, halqimizin yigit evlatlari, tamamen yanlish anlashilmalarla, bireysel menciliklerimizi engelleyememizden ve bizim birligimizden qorxan dushmanlarimizin kishkirmalariyla, iki ayri teshkilata bolunmush durumdadir.

Hepimiz görürüq ki ve biliriq ki, birlikten quvvet dogar, güch dogar. Bolunup parchalandikca, gücümüz azalar ve giderek yox olariq.

Güney Azerbaycanli partiyalarin, milli guclerin, 21 Azer’de yaptiklari Amsderdam Diyaloq toplantisi, bir olmanin, güchlü olmanin zamaninin geldigini bizlere göstermishtir.
Toplantida, indiye qadar DAK’a bashqanliq etmish, idare heyetlerinde yer almish, Güney Azerbaycanli dostlarimizin bir arada olmasi, Amsterdam Toplantimiza ve halqimiza guc vermishdir.

Amsterdam Dialoq toplantisi bize göstermishdir ki, bashda DAK’lar olmak üzere, tüm diaspora teshkilatlari, bir chati altinda toplanmali, bir yumruk olmalidir.
Diaspora teshkilatlarinin bir chati altinda toplanmasinin ilk addimlarinden birisi, DAK’larimizin birleshmesidir.
Herkes, öz mencilligini, kenara qoymali, eteklerdeki dashlar dökülmeli ve birlik ichün ne gerekli ise yapilmalidir.

Saygi deger dostlar, teshkilat bashkanlari, diasporacilar ve cok deyerli halqimiz, butun herkesi sag duyulu olmaya, birlik ve beraberligimizi korumak, yuceltmek ve yashatmak icin tek yurek olmaya davet ediriq.

Bizlerin Asil ve Boyuk Türk Milleti oldugumuzu gösterme zamani gelmishdir. Halqimizin bizlerden chox beklentileri oldugunun farqinda olmaliyiq.

Birlik ve beraberligimizi saglarsak, chox isler gorecegimiz ashikardir. Azerbaycan halqinin sikintilari, dertleri chox fazladir.
Qarabagda ishgal edilmish topraklarimizin azad edilmesi mücadelesi, Güney Azerbaycanda halqimizin yashadigi, var olma mücadelesi…

Görürüq ki, bu mücadelelere destek olmamiz üchün, bizim birleshmeden bashqa yolumuz yoxtur.

Kim ki, birleshmeyi degil, bölünmeyi, bölünmüshlügün devamini savunarsa, o, halqimiza hesap vermek zorundadir.
Kim ki, mevkii ugruna, öz mencilligi ugruna, ayriliqlarin davamini isterse halqimiza hesap vermelidir.

Atalarimizin dedigi gibi “dilde birlik, fikirde birlik, iste birlik” yaratmaliyiz. Bu söz boshuna soylenmemishtir. Eger birligimizi hayata geciremezsek hic bir problemimiz chozulmeyecek, parchalanmalar devam edecek, dushmanlarimiz, icimize nifak tohumlari sokarak bizleri yok etmege chalishacakdir.

Sizleri 31 Aralik (Dekabir) günü, serhadlari parchalayip bir olma arzusunu ortaya qoyan halqimiz gibi, hemrey olmaya, birlik olmaya, tek yumruk, tek ürek, tek bayrak, tek vatan, olmaya davet ediriq.

Birlikten yana olan, teshkilatlarimizi, dostlarimizi, sesimize, ses vermeye davet ediriq

Hörmetle.

IZMIR AZERBAYCAN KULTUR MERKEZI BASKANI
CEMAL MEHMETHANOGLU
00905332714949
cemalmehmethan@gmail.com

AZERBAYCAN BELCIKA DOSTLUK CEMIYET BASKANI
AYHAN DEMIRCI
0032484645376
ayhan_dmrc@hotmail.com

Azerbaycan Kültür Merkezi

Hiç yorum yok: