20 Mart 2009 Cuma

Bahtiyar Vahapzade'yi anma toplantımız

Kültür Merkezimiz gençlerinden Gülçin Rahimova, Vahapzade'nin Şefegin Arzusu şiirini okurken
Derneğimiz İdare Heyeti üyesi Fatih Akıcı, Vahapzade'nin şiirlerini okurken

Şiir Gecemiz

Şiir gecesini birlikte organize ettiğimiz KIBATEK'in onursal başkanı, 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesini Öğretim Görevlisi Feyyaz Sağlam,
19 Mart Akşamı gerçekleşen, festivalimizin 2. etkinliği olan, Azerbaycan Şiir Gecesinde, ölümsüz şairimiz Bahtiyar Vahapzade'yi andık.
Gecenin başlangıcında, Kültür Merkezimizin başkanı Cemal Mehmethanoğlu, yaptığı konuşmada, bu yılki festivalimizi Güney Azerbaycan'a hesrettiğimizi, bu nedenlede, şiir gecemizde Şehriyar ve şiirleri programlanmışkın, Bahtiyar Vahapzade'nin Şubat ayında dünyasını değiştirmesi nedeniyle, programa, Vahapzade'nin alındığını belirtti.
Cemal Mehmethanoğlu daha sonra, Festivalimizin son akşamının neden Tebriz Gecesi olarak adlandırıldığını anlattı.
Söz alan, KIBATEK onursal başkanı Feyyaz Sağlam, dernek üyelerinden üçünün, Azerbaycan Mesteti Kadınlar Birliğinden ödül aldığını, bu ödüllerin, Manisa Azerbaycan Kültür Derneği başkanı tarafından verilmesini istedi. Sahneye gelen Seyfettin Ayakyay bey, ödülleri sahiplerine verdi.
Daha sonra ise, derneğimiz İdare Heyeti üyesi, Hukuk Fakültesi öğrencisi Ferid Muradov tarafından hazırlanan, Vahapzade'nin hayatını konu olan, sinevizyon gösterisi yapıldı.
Vahapzade'e hakkında konuşmalar ve onun şiirlerinin okunmasına geçildi. İlk konuşmayı, Yard. Doç. Hüseyin Tuncer yaptı. sonra şair Prof. Dr. Yusuf Alper, şair Dr. Coşkun Şimşekli ve KİBATEK üyesi şairler, Azerbaycan ve Vahapzade ile ilgili şiirlerini okudular. (sırasıyla, Lidea CHERİLİUC (Romanya), Dr. Mevlüt Kaplan, Fahri Kamber (Bulgaristan), Güzin Oralkan, Ayşe Karadan, Şevki Özdemir, Ayhan Can (Almanya) Mazhar Alpan, Doç. Dr. Ahmet Uludağ, Atilla Er, Şükrü Aydın, Nesrin İnankul, Fatma Aras, Mukadder Ozakman)
Derneğimiz Yönetim Kurulu üyeleri, Güven Sevilmiş, Fatih Akıcı ve Ferid Muradov, şiirler okudular ve konuşmalar yaptılar.
Derneğimiz dostları, Turan Atasever, İnayet Akyüz, şiirler okudular ve Vahapzade ile ilgili konuşmalar yaptılar.
Derneğimiz gençleri, İrem Gürece, Cem Mehmethanoğlu, Gülçin Rahimova, Şaziye Gürece hazırlıdıkları şiirleri okudular.
Daha sonra, Mugam Gecesine katılmak için, Bakı'dan gelen konuk sanatçılarımız, Mütellim Demirov ve Nişane Baxışova, izleyicilere küçük bir konser verdi.
2. festivalimizin tüm fotografları, Ümid Şükri tarafından çekilmiştir

Hiç yorum yok: