23 Mart 2009 Pazartesi

Manisa ve Turgutlu'da Novruz Bayramı kutlamaları

Kültür Merkezimizin konuğu olarak İzmir'e gelen, Mütellim Demirov ve Nişane Baxışova Turgutlu Novruz Şöleninde
Tebriz Gecemizin onur konuğu, Prof. Qulanrza Sabri Tebrizi ve DAK Yönetim Kurulu üyesi Asif Qurbanov, Turgutlu Novruz Bayramı kutlamalarında, Turgutlu Kaymakamı ve Turgutlu Azerbaycan Kültür Merkezi başkanı Rahman Aygün ile birlikte

Prof. Qulamrza Sabri Tebrizi, 21 Mart günü, Novruz Kutlamaları için Manisa'da, Manisa Valisi ile birlikte Hükümet Meydanında
Novruz Bayramı nedeniyle, Manisa ve Turgutlu Azerbaycan Kültür dernekleri'de etkinlikler düzenlediler.
20 Mart günü Manisada, "Nevruz Bayramına yeni bir bakış" konulu panel düzenlendi. Panele KIBATEK derneği başkanı Feyyaz Sağlam, 9 Eylül Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesinden bilim adamları ve Bakı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Elnur Eltürk katıldı.
Panelde Novruz Bayramı her yönüyle ele alındı.
21 Mart günü ise, Manisa Valisi, Belediya başkanı, DAK fahri başkanı Prof. Qulamrza Sabri Tebrizi, Azerbaycan Kültür Derneği başkanı Seyfettin Ayakyay'ın katılımıyla Novruz Ateşi yakıldı.
Akşam düzenlenen bayram kutlamalarına, Iğdır'dan Manisaya gelen sanatçılar, Manisa Derneğinin Azerbaycan Halk Dansları topluluğu, Mütellim Demirov, Nişane Baxışova ve arkadaşları katıldı.
22 Mart Pazar akşamı ise, Turgutlu'da Novruz Bayramı şenlikleri yapıldı. Turgutludaki kutlamalara, Prof. Qulamrza Sabri Tebrizi de katıldı. Qulamrza bey yaptığı konuşmada, Güney Azerbaycan gerçeklerini anlattı.
Daha sonra ise, Mugam Sanatçıları Mütellim Demirov ve arkadaşları sahne alarak 1,5 saatlik bir program yaparak, konuklara hoş dakikalar yaşattılar.

Hiç yorum yok: